tiistai 23. maaliskuuta 2021

6B Kerrospuutarhat

Kuvaamataidon työnämme teimme kerrospuutarhoja, jotka on tehty eri muovisista purkeista (esimerkiksi lihapakkauksista, voipurkeista, raejuusto purkeista), joita  oppilaiden kotoa on löytynyt. Kerrospuutarhat on tehty yksin tai parin kanssa ja jokainen on maalannut omat purkkinsa omanlaiseksi.  Puutarhat koostuvat 3-7 eri purkista ja kuumaliiman  avulla pysyvistä pienistä puisista palikoista, jotka kannattelevat ja korottavat purkkeja. Kerrospuutarhoja on tehty  yhteensä yhdeksän kappaletta.

Kuva päivältä, jolloin kerrospuutarhoihin istutettiin kasveja.Puutarhoissa kasvaa kaikenlaista, ohraa,  kuukausimansikkaa, sitruunabasilikaa, sitruunamelissaa, salaattia, sekä  basilikaa. 

Puutarhat sijaitsevat pöydillä ikkunan vieressä, jotta ne saavat aurinkoa. Aluksi pidimme pöydän ympärillä foliota, jotta auringonvalo osuu jokaiseen puutarhaan. Otimme kuitenkin sen myöhemmin pois.


Puutarhoja kastellaan aamulla, kun tulemme kouluun, sekä iltapäivällä, kun emme enää tule käymään luokassamme. 

Tällä hetkellä lähes kaikilla ainakin ohra on jo alkanut kasvamaan. Osalla jo sitruunabasilika ja sitruunamelissa kasvaa hyvin, kun taas osalla oikeastaan juuri mikään ei suostu kasvamaan.








Teksti ja 1. kuva Lotta Konttinen 6B.

Muut kuvat Anna Stenberg.  



   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.