maanantai 22. maaliskuuta 2021

Kakkosluokkalaiset avaruusseikkailulla

 Alakoululla, kakkosluokissa on opiskeltu viime viikkoina avaruudellisen tähtipölyn siivittämänä. Avaruuden teema on näkynyt paitsi ympän, niin myös kuvataiteen, käsityön, äidinkielen ja englannin tunneilla. Tieto- ja viestintätaidot ovat karttuneet vauhdilla!

 

Tutustuimme Aurinkokuntaamme ympän kirjan, muun kirjallisuuden sekä Euroopan avaruusjärjestö ESA:n lapsille suunnattujen videoiden avulla. Askartelimme planeettoja sekä yksin että yhdessä koko luokan kanssa. Pääsipä jokainen oppilas avaruuteen astronauttinakin! 

 

 




 

2 B-luokan viikon pähkinät liittyivät avaruuteen ja 2 A-luokassa ope on lukenut kirjaa, jossa seikkaillaan avaruudessa.

 

Käsityön ja kuvataiteen tunneilla olemme tehneet monenlaisia töitä.

 





Kolmiulotteiset kuut tehtiin sanomalehdestä rypistelemällä. 

 

Jokainen sai tehdä oman avaruusolionsa rautalankaa, piipunrassia, foliota, lankaa, helmiä ja paljetteja hyödyntäen. Ja tokihan oliot tarvitsivat omat aluksensa avaruuslennoilleen!



 

Kaikki saivat kuvata chromebookilla tai omalla puhelimella olionsa seikkuja koulussa. Äidinkielen tunneilla jokainen kirjoitti pienen tarinan seikkailuista. Tarina kirjoitettiin sähköiseen muotoon Book Creator -ohjelmalla. Tarinoihin oli mahdollista liittää kuvia ja äänitiedostoja. Olipa jollakin jopa video omassa kirjassaan.

 

 Ja sokerina pohjalla viime torstaina vietettiin kirjojen julkistamisjuhlia! Kaikki saivat tulostetut kirjat itselleen sähköisen version lisäksi. Oppilaat lähettivät vanhemmilleen suoran linkin kirjansa sähköiseen versioon. Kaikki lukivat innokkaina toistensa kirjoja!




Mukavaa ja keväistä viikkoa juuri sinulle!

Terveisin pääastronautit Susanna ja Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.