perjantai 4. syyskuuta 2020

Kakkosluokkalaisten metsäretki

 


Kakkosluokkalaiset pääsivät nauttimaan tiistaina metsäretkestä mahtavan kesäisessä kelissä. Tavoitteenamme oli tutustua ympän tunneilla opiskeltaviin aiheisiin eli metsän marjoihin ja sieniin. Ennen metsään menoa sovimme, mitä marjoja jokainen yrittää etsiä ja mitä saa tai ei saa maistaa.



 

Marjojen etsiminen ja maistelu oli mukavaa seikkailua. Oppilaiden innokas joukko kirmasikin heti luvan saatuaan pururadalle ja metsikköön riemusta kiljuen! Mustikka ja puolukka olivat kaikille tuttuja jo ennestään. Myös variksenmarjaa ja juolukkaa löytyi maastosta mukavasti. Näiden maku olikin monelle vieraampi, mutta useimmat maistoivat rohkeasti. Luokassa kertasimme käytännössä opittuja juttuja vielä kirjan kuvien ja luonto-oppaiden avulla. Esimerkiksi kielon ja oravanmarjan myrkyllisyys kiinnosti oppilaita kovasti.

 

Oppilaiden mielipiteet retkestä olivat iloisen vaihtelevia. Osa oli innoissaan juurikin niistä marjoista ja niiden syömisestä sekä sienien bongailusta. Kiva juttu oli se, että sai vapaasti mennä metsässä, vähän kauempana opea. Osan mielestä paras juttu oli majan tai ansojen rakentaminen metsään. Eväiden syöminen puolestaan sai myös vahvaa kannatusta parhaana osana retkeä. 

Kaikkien mielikuvitus laukkasi metsässä hurjaa vauhtia ja leikkejä olisi voinut jatkaa vaikka kuinka kauan. Majan rakentaminen pääsi vasta alkuun, kun jo piti lähteä takaisin koululle. Seuraavaa retkeä varten pitää kyllä varata parin tunnin sijasta koko päivä!

Kuvat ja teksti: Minna Ala-Uotila, 2A:n ope


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.