keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Hiihtolomalla



Muutama viikko sitten pidimme jo perinteeksi muodostuneen hiihtoloman viikolla kahdeksan. Pohdimme oppilaiden kanssa jo ennen loman alkua lomaviikon nimitystä. Onko  enää sopivaa käyttää sanaa hiihtoloma? Osa oppilaista kysyikin, pitääkö silloin aina matkustaa ulkomaille tai pohjoiseen. Sitäkö se tarkoittaa? Olisiko sopivampaa puhua talvilomasta? Talvi, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan tätä nykyä, sitäkin voi toki miettiä. Joka tapauksessa talviloma voisi olla kuitenkin parempi nimitys viikko kahdeksan lomalle kuin hiihtoloma.
Miten lomaviikkoa on sitten vietetty? Viidennen luokan oppilaiden kirjoitelmia lukiessani huomasin niissä monta yhteistä piirrettä. Kaikissa kirjoitelmissa oltiin perheen kanssa ja tehtiin yhdessä jotain kivaa. Monet viettivät lomaa kotona leväten, pelaillen ja puuhaten jotain mukavaa. Tämän lisäksi monet tekivät pieniä matkoja. Jotkut kävivät kyläilemässä sukulaisissa ja toiset shoppailemassa. Oli myös heitä, jotka ehtivät tekemään vähän kaikkea. Tärkeää oli myös nähdä kavereita ja olla heidän kanssaan hieman pidempiä aikoja, esimerkiksi yöpymällä heidän luonaan. Käytiin myös kaverin tai serkkujen synttäreillä.
Voidaan myös kysyä, mikä lomalla on tärkeintä? Siihen jokainen meistä voi itse vastata. Tärkeää kuitenkin on, että lomalta palattuaan taas kouluun ja töihin olisi levännyt ja virkeä olo. Mikäli näin on, lomaa voi minun mielestäni pitää onnistuneena. Onko levännyt olo tullut siitä, että olet nukkunut koko viikon, lukenut hyvää kirjaa, tavannut ystäviä ja sukulaisia tai käynyt pienellä matkalla, on mielestäni sivuseikka. Pääasia, että olet nauttinut lomasta ja rentoutunut. Silloin on hyvä jatkaa koulussa ahertelua, olet sitten oppilas tai opettaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.