tiistai 26. marraskuuta 2019

Kalojen tutkimista ja taidetestaajia

Tällä viikolla 7.luokkalaisille on ehtinyt jo koittaa biologia opiskelussa odotettu hetki. Kaikki koulun 7.luokkalaiset ovat nimittäin päässeet vihdoinkin preparoimaan ihka oikeita kaloja. Tänä vuonna tutkittaviksi kalalajeiksi oli valikoituneet ahven ja särki.  Osalle oppilaista kalojen käsittely oli tuttua puuhaa, joka näkyi varmoissa kalankäsittely otteissa. Toisille taas kalankäsittely oli uusi kokemus, joka osaksi jännitti sekä ällötti. Kaikki oppilaat kuitenkin tsemppasivat hienosti ja kaikki oppilaille hankitut kalat tuli preparoiduiksi.
Ennen kalojen preparointia pulpettien kannet vuorattiin huolellisesti sanomalehdillä. 

Ennen kuin oppilaat pääsivät tutkimaan kaloja, kävimme yhdessä läpi, mitä kalasta tuli tutkia ja miten kalaa tulee käsitellä. 
Tunnelma luokassa oli innostunut, kun oppilaat pääsivät pienissä ryhmissä tutkimaan niin kalan sisä- kuin ulkorakennetta. Oppilaiden tehtävänä oli muun muassa etsiä kalan sydän, uimarakko, ohutsuoli sekä määritellä kalan sukupuoli. Päivän päätteeksi huomasimme 7.luokkalaisten kanssa, että ainoastaan yksi preparoitavaksi päätynyt kala oli sukupuoleltaan koiras.

7. luokan oppilaat leikkaamassa särjen kiduskantta pois.
Viime kuussa puolestaan koulumme 8.luokkalaiset pääsivät toistamiseen testailemaan taidetta. Tämä olikin jo toinen kerta tämän syyslukukauden aikana. Viime kerralla 8. luokkalaisten retki suuntautui pääkaupunkiimme Helsinkiin, mutta tällä kertaa bussin keula osoitti kohti Turkua ja Manilla-teatteria. Siellä oppilaat pääsivät katsomaan Turun Aurinkobaletin tanssiesitystä ”Time of my life”.  
Taidetestaajien esite Manilla-teatterissa
Tanssiesityksen aiheena oli värikäs 80-luku erilaisineen tapahtumineen. Ennen esityksen alkua pääsimme myös kurkistamaan tarkoin varjeltuun esityksen takahuoneeseen. Esityksen lopuksi vielä jokainen 8.luokkalainen sai päästää sisäisen tanssijansa valloilleen, kun esityksen tanssijat opettivat heille lyhyen tanssin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.