tiistai 8. lokakuuta 2019

Kalannin koulun yhdeksäsluokkalaisten retki Turun Kirjamessuille


Koulumme yhdeksäsluokkalaiset lähtivät Leenan ja Sarin kanssa perjantaina 4.10. kello 9.00 kirjamessuille Turkuun. Bussimatka sujui mukavasti, ja bussissa meille jaettiin eväät, jossa oli kaksi pillimehua ja kaksi leipää. Saimme myös kotimaiset omenat koululta. Eväät syötiin vasta kirjamessuilla.

Saavuttuamme Turkuun kello 10.00 bussissa meille jaettiin messukeskuksen kartat, Suunnista kirjaan -tehtävämonisteet ja liput. Kirjamessuilla meidän piti täyttää tehtävämonisteet eri näytteilleasettajien pisteissä. Tavoitteena oli tutustua eri kirjallisuuden lajeihin ja oppia etsimään tietoa. Kirjamessujen liput olivat oppilaille ilmaisia ja ne lahjoitettiin Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuen avulla. Loppuaika oli vapaata, jolloin sai tutustua vapaasti ruoka-,levy- ja kirjamessuihin. Vapaata-aikaa meillä oli noin kolme tuntia.

Ruokamessuilla oli eri kulttuureja eri maista ja maistiaisia erilaisista ruuista. Parasta antia taisi olla Viking Linen karkkibuffa, jonka vain osa oppilasta löysi. 
Lavalla saattoi bongata myös huippukokki Kape Aihisen.

Kirjamessuilla oli mahdollista tutustua erilaisiin kirjoihin ja ostaa niitä. Lisäksi messuilla oli erilaisia kirjailijahaastatteluja. 

Ilkka Auer ja Jukka Laajarinne keskustelevat nuorten kauhuromaaneista.
Levymessuilla oli mahdollisuus ostaa levyjä ja fanipaitoja. Messuilla oli monia julkisuuden henkilöitä kuten Jenni Haukio, Michael Monroe ja Robert Helenius.

Kotiin lähdimme noin kello.13.00. Paluumatka sujui hyvin ja iloisia kommentteja messuista kuului. Koululle päästyämme kello oli noin 14.00 ja siitä pääsimme lähtemään kotiin viikonlopun viettoon. Päivä oli erilainen ja piristävä.
Tiesithän, että lukeminen kannattaa aina.


Teksti: Inka Nuutila ja Petra Suominen 9A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.